DIETA WEGE MENU

 W trosce o najwyższą jakość produktów, menu może się nieznacznie zmienić.
 
1.02.2021
 
poniedziałek
Śniadanie: Omlet jabłkowy z sosem chałwowym
II śniadanie: Włoska zupa minestrone
Obiad: Cukinia faszerowana 3 sery
Podwieczorek: Żółty koktajl z mlekiem kokosowym i limonką
Kolacja: Pełnoziarnista pizza francuska z brokułem, wędzonym twarogiem i cebulą
2.02.2021
 
wtorek
Śniadanie: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów z pieczywem i warzywami
II śniadanie: Chlebek bananowy z suszoną żurawiną i masłem orzechowym
Obiad: Pieczone falafele na puree z batata i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: Słupki z warzyw z kremowym twarożkiem i pieczywem
Kolacja: Sałatka makaronowa z fasolką szparagową obsypana pestkami dyni
 
3.02.2021
 
środa
Śniadanie: Jajka sadzone na szpinaku, pomidor z bazylią, pieczywo razowe
II śniadanie: Jogurt z duszonymi śliwkami w czekoladzie
Obiad: Lekki bigos z dynią, fasolą i ziemniakami
Podwieczorek: Makaron z cukinii z pesto bazyliowym
Kolacja: Ryż z jabłkami i bezą
4.02.2021
 
 
czwartek
Śniadanie: Owsianka z pieczonymi orzechami
II śniadanie: Sałatka z awokado, kozim serem i granatem
Obiad: Tofu w sosie słodko-kwaśnym z ryżem basmati
Podwieczorek: Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Kolacja: Placuszki ze szpinakiem i ricottą, sos czosnkowy
5.02.2021
 
piątek
Śniadanie: Owsianka power bowl
II śniadanie: Serek wiejski z awokado i razowym pieczywem
Obiad: Chili sin carne z komosą ryżową
Podwieczorek: Zielony pudding z tapioki z duszonymi owocami leśnymi
Kolacja: Sałatka z pieczonych warzyw i sera feta z grzankami
6.02.2021
 
sobota
Śniadanie: Bułka pełnoziarnista z pastą jajeczną i warzywami
II śniadanie: Placuszki z jabłkami i cynamonowym serkiem
Obiad: Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i ricottą z kaszą i surówką z pomidora
Podwieczorek: Zupa krem ziemniaczana z porem, karmelizowaną cebulką i prażonymi pistacjami
Kolacja: Dhal z soczewicy z żytnim pieczywem