MENU DIETA SPORT

 
1.02.2021
 
poniedziałek
Śniadanie: Omlet jabłkowy z sosem chałwowym
II śniadanie: Włoska zupa minestrone
Obiad: Cukinia faszerowana mięsem mielonym i kaszą kuskus
Podwieczorek: Koktajl z mango i banana na mleku kokosowym
Kolacja: Pełnoziarnista pizza francuska z brokułem, wędzonym twarogiem i cebulą
Posiłek dodatkowy: Gnocci z dyni z oliwkami, fetą i rukolą
2.02.2021
 
wtorek
 
Śniadanie: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów z pieczywem i warzywami
II śniadanie: Chlebek bananowy z suszoną żurawiną i masłem orzechowym, serek białkowy
Obiad: Indyk w czosnku z pieczonymi falafelami na puree z batata i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: Słupki z warzyw z kremowym twarożkiem i pieczywem
Kolacja: Sałatka makaronowa z kurczakiem i fasolką szparagową obsypana pestkami dyni
Posiłek dodatkowy: Placuszki z kaszy manny z bananem
3.02.2021
 
środa
Śniadanie: Jajka sadzone na szpinaku, pomidor z bazylią, pieczywo razowe
II śniadanie: Jogurt z duszonymi śliwkami w czekoladzie
Obiad: Lekki bigos z dynią i indykiem podany z kaszą bulgur
Podwieczorek: Makaron z cukinią i pesto bazyliowym
Kolacja: Ryż z jabłkami i bezą
Posiłek dodatkowy: Pizza pełnoziarnista z jarmużem, cebulą czerwoną i chili
4.02.2021
 
czwartek
Śniadanie: Owsianka z pieczonymi orzechami
II śniadanie: Sałatka z kaszy bulgur z fasolą i kukurydzą
Obiad: Kurczak słodko-kwaśny z ryżem basmati
Podwieczorek: Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Kolacja: Placuszki ze szpinakiem i ricottą
Posiłek dodatkowy: Placek z warzywami i serem
5.02.2021
 
piątek
Śniadanie: Owsianka power bowl
II śniadanie: Serek wiejski z awokado i pieczywem
Obiad: Chili con carne z komosą ryżową
Podwieczorek: Pieczone bataty z hummusem pietruszkowym
Kolacja: Grillowany kurczak z sałatką z pomidora i ogórka
Posiłek dodatkowy: Kopytka cynamonowe na słodko z miodem
6.02.2021
 
sobota
Śniadanie: Kanapki z pastą z makreli i jajka, warzywa
II śniadanie: Placuszki z jabłkami i jogurtem kokosowym
Obiad: Roladki z indyka faszerowane brokułem z kaszą orkiszową i surówką z pomidora
Podwieczorek: Zupa krem ziemniaczana z porem, karmelizowaną cebulką i prażonymi pistacjami
Kolacja: Dhal z soczewicy z żytnim pieczywem
Posiłek dodatkowy: Bułeczki dyniowe z musem owocowym i serkiem